Fotograful care colorează vise din spatele obiectivului!

bulatnicolae.com-1371

05 Mai Fotograful care colorează vise din spatele obiectivului!

Fotograful care colorează vise din spatele obiectivului!

Nicolae  Bulat este un fotograf talentat , tătic iubitor și un soț romantic. Arta l-a pasionat dintotdeauna, deși nici nu bănuia că soarta o sa-i facă un așa cadou. De mic copil  se simțea atras de fotografie, și uite că în prezent Nicolae recunoaște cu zîmbetul pe buze că:,, ceea ce în copilărie părea a fi o joacă, acum este o profesie”.

Ce te definește ca personalitate ?

Sufletul unui om este prelungirea aripilor care încearcă să zboare. Cît despre mine dintotdeauna mi-am dorit să zbor, iată de ce, tot ceea ce fac, o fac cu suflet. Niciodată nu am pus accentul pe valorile materiale, și de aceea munca pe care o fac, nu o fac pentru bani.

De ce ai decis să devii fotograf?

Din firea mea sunt un cercetător, îmi place foarte mult să stau și să analizez oamenii. Fotografia este domeniul care-mi permite să văd permanent ceva nou. Atunci cînd mă aflu în spatele obiectivului, am senzația că natura m-a înzestrat cu 2 perechi de ochi, una pentru că sunt om, și a doua pentru că sunt fotograf.  Nu îmi pot imagina că aș putea să fac altceva decît să fiu fotograf…de fiecare dată cînd mă întîlneam cu vreun fotograf, simțeam în suflet un fel de fluturași, probabil că ieșea la iveală  dragostea pentru fotografie. Abia peste ani am înțeles cu adevărat menirea acelui sentiment.

Cum a fost debutul tău fotografic?

Banii pentru primul  aparat foto, i-am cîștigat plecînd la muncă peste hotare.  Find la o vîstră fragedă, nu puteam să mă asigur cu tot  echipamentul de care  aveam nevie, așa că aici m-a ajutat foarte mult mămica mea. Ea a fost cea care a crezut în mine și m-a susținut în toate pornirile mele. Țin bine minte perioada cînd eram  în pragul căsătoriei și  căutam un job   care ne-ar fi asigurat familia, dar,  totodată, în care m-aș fi regăsit,  și uite că ironia sorții a fost  să dau peste acel prim aparat foto.  Astfel, am decis că vom deschide un studiou foto. La început a fost foarte greu, iar faptul că  am rezistat pe piață, se  datorează  scumpei mele soții, cea  care permanent a fost spiritul luptător al echipei noastre.

Ce-ți place mai mult să pozezi?

Cel mai mult îmi place să pozez oameni, deoarece fiecare om are o personalitate. Toate aceste  emoții, priviri, gesturi mă fac să mă încarc cu energie pozitivă. Ei reprezintă totodată,sursa mea de inspirație.

Cum este posibil să faci dintr-un hobby, o meserie?

Cu siguranță este posibil, eu fiind un exemplu elocvent al acestui fapt. Sfaturile mele sunt axate  pe experiența pe care o am, de aceea voi spune 3 pași simpli de care eu, personal mă conduc:

  • Depune suflet în tot ceea ce faci cu suflet pretuiește
  • Fii gata să o faci orincînd și gratis
  • Prețuiește și satisface clientul la maxim, pentru că cea mai constructivă critică este anume feedback-ul unui client.

 

Cum reușești să îmbini eficinet rolul de tătic cu cel de fotograf?

În activitatea noatră totul vine din familie, de aceea mă strădui să acord cît mai multî atenție copiilor mei. Ei sunt o motivație pentru mine să devin cu fiecare zi mai bun.

 

Ce rol joacă Olesea, soția ta, în dobîndirea succesului?

Olesea este cheia succesului meu.  Orice idee lucrare trece mai întîi prin critica ei, de aceea ea este  consilierul meu personal. Cosinder că   este o concordanță dintre o familie fericită și o afacere prosperă, una fiind completarea celeilalte. Din acest punct de vedere cred că sunt un norocos, deoarece am cea mai bună soție, și cea mai fericită familie.

 

Dacă ai fi client, de ce ai alege Bulat Nicolae  ?

Dacă aș   fi client , aș alege Bulat Nicolae din 3 motive:

-oferim servicii de cea mai înaltă calitate

-suntem responabili și punctuali

-respectăm clienții, tratîndu-i pe toți în același mod: cu stimă și respect.

 

Cît de importantă este relația: fotograf-client?

Relația fotograf-client este una primordială pentru activitatea noastră, de ea depinde în totalitate rezultatul finit. Din acest considerent de fiecare dată încerc să-mi ascult, a preciez și să le inspir încredere clienților mei. Veriga succesului este faptul că eu stabilesc cu ei o relație de prietenenie, în care suntem egali și deschiși unul cu celălalt.

 

Cu ce poți echivala sentimentul cela de a face poze?

Pentru mine a face poze se echivalează cu a face dragoste. Cînd fac o poza nu fac nimic altceva decît să mă focusez , și  să primesc  plăcere de  procesul în sine.

 

Cum faci ca clienții să se simtă dezinhibați?

De obicei la nunți mă strădui să glumesc cu toși  în egală măsură și să prind momentul cind ei trăiesc o anumită emoție. Cînd discut  cu ei trebuie sa fiu gata sa fac poza in mometul actiunii, pentru că anume atunci clientul emana energia pozitivă și nu se așteaptă că va fi pozat.

 

Daca ai avea un buget infinit ce proiect ai implementa?

Un proiect cartabil pentru sprijinirea unei  case de copii, și un alt proiect pentru susținerea femeilor agresate.

 

Care este mesajul tău pentru tinerii fotografi?

Îi îndemn să-și urmeze scopurile și să fie statornici în vise și idei.  Nu în ultimul rînd să aloce timp pentru dezvoltarea personală.

 

 

 

 

Comentarii